HOE STEL IK MIJN versnellingsbak AF?

Waar moet ik op letten bij het afstellen van mijn versnellingsbak?

Het schakelpedaal en daadwerkelijke versnellingen zijn gescheiden door een ratelconstructie waarmee u drie keer op hetzelfde pedaal kunt drukken om door vier versnellingen te gaan. Het vasthouden van de versnelling wordt bewerkstelligd door een kogel die in pallen in de schakel as “valt”. Om hem in de versnelling te houden, moet u de aanslagen zo afstellen dat de kogel goed in de pal valt.

Omdat de afstelling zich eigenlijk aan de kant van de schakelhendel bevindt in plaats van aan de pedaal zijde, moet u een sleutel op de schakel as plaatsen die uit de rechterkant van de transmissie steekt voor afstelling.

Afstellen:

Draai contramoeren van de stelschroeven los en beide stelschroeven terug totdat er 3 schroefdraadwindingen zichtbaar zijn, draai beide contramoeren weer vast.

Maak een ritje met de motor om te bepalen uit welke versnelling hij springt en of hij eruit springt bij op- of terugschakelen.
Ervan uitgaande dat dit een probleem zich voordoet bij het opschakelen naar de derde versnelling, parkeer de motorfiets zo dat je hem een beetje voor en achteruit kan drukken, zet hem in de derde versnelling.

Plaats een sleutel op de schakel as die aan de rechterkant uit de bak komt, en draai deze een beetje heen en weer. Je zou de schakel as in de pal moeten kunnen voelen vallen.
Als schakel as in de pal valt terwijl u de as met de klok mee draait, draai dan de onderste stelschroef 1/4 slag uit. Dit geeft het schakel pedaal een beetje meer beweging’s mogelijkheid.
Als het schakel as in de pal valt terwijl u de as tegen de klok in draait, draai dan de onderste stelschroef 1/4 slag in. Hierdoor heeft het schakel pedaal iets minder beweging’s mogelijkheid.
U kunt dit herhalen in de andere versnellingen, maar het afstellen van de slechtste versnelling lost het probleem meestal in alle versnellingen op. Als het probleem zich voordoet bij terugschakelen, gebruik dan de bovenste afstel schroef.

Ondanks dat wij de grootst mogelijke zorg dragen voor de correctheid van alle informatie is www.uralonderdelen.nl niet aansprakelijk voor eventuele schade die ontstaat na het gebruik van onze informatie